دستگاه میکسر

میکسر جهت ترکیب ، یکنواخت کردن ( همگون ) مواد استفاده میشود . میکسر می‌تواند شامل دستگاهی باشد که مواد را مخلوط‏‏ یا همگن ‌کند . میکسرها توانایی ترکیب کردن هر مایع یا جامدی را دارند تا در نهایت ماده مورد نیاز بدست اید . به طور استاندارد یک میکسر دارای یک محفظه یا مخزن اصلی بوده و با تیغه یا پره دوار، مواد داخل آن مخلوط می‌شود.

بسته به اینکه میکسر برای چه موضوعی استفاده می‌شود، برای مخلوط کردن مواد ممکن است دارای پره پاروی پهن و یا تیغه تیز باشد. معمولا به همراه میکسر چند نوع تیغه مختلف ارائه می‌شود تا برای ترکیب و مخلوط کردن مواد با قابلیت‌های مختلف قابل تعویض و جابجایی باشد.

اکثر صنایع با تولیدات تجاری نسبتا بالا از میکسر صنعتی استفاده می‌کنند. میکسرهای صنعتی قادر به پردازش و ترکیب مواد در حجم‌های بالا هستند. این میکسرها دارای مخزن بزرگی برای نگهداری مواد هستند و همچنین دارای تیغه‌هایی که مواد را برای در هم شکسته شدن تحریک می‌کنند.

دستگاه میکسر

انواع میکسر صنعتی

میکسر پارویی  ( Paddle Mixer ) یک نوع از میکسرها با این عنوان شناخته شده است و پاروی بزرگی که در آن به کار گرفته شده، حول محور افقی می‌چرخد.

میکسر ساکن  ( Paddle Static ) نوع دیگری از میکسرها است و در آن از تیغه‌های صاف، نازک و نواری شکل استفاده شده است. نام این میکسر به این دلیل میکسر ساکن نام گذاری شده است که دارای اجزای بدون حرکت است. در عوض، طوری طراحی شده است که محفظه مواد مسدود شده و مواد با نیروی زیاد با یکدیگر ترکیب می‌گردند. میکسر ایستایی بسیار راحت و آسان قابل نظافت و نگهداری است و این به دلیل آرایش ساده تیغه‌هایش است.

میکسر برشی بالا  ( High Shear Mixer ) در مقابل میکسر استاتیک، این میکسر است که با سرعت بالا کار می‌کند و برای امولسیون سازی، تجزیه، کاهش اندازه ذرات، پراکنده سازی، همگن نمودن انواع مواد جامد و مایع طراحی شده است.

میکسر درام ( Drum Mixers )  میکسری است که با کاربرد ترکیب مواد با گرانروی کم یا متوسط​​ مانند چسب یا سیمان ساخته شده است. میکسر درام شامل محفظه استوانه‌ای است که چرخش آن سبب مخلوط شدن مواد می‌شود و قادر است ذرات مواد با اندازه‌های مختلف را با یکدیگر مخلوط نماید.

میکسر خاص  ( Certain Mixer ) وقتی استفاده می‌شود که برای محصول نهایی یک اثر خاص مورد نظر باشد. میکسر مواد غذایی یکی از این موارد است. این میکسرها معمولاً برای هم زدن، خمیر کردن، مخلوط کردن، ترکیب کردن و یا لایه لایه کردن مواد خوراکی به کار برده می شوند. به خاطر مقررات سخت بهداشتی، این میکسرها باید کاملاً بهداشتی باشند.

هموژنایزر  ( Homogenizer) برای ترکیب کردن کامل مواد و تجزیه و شکستن آن‌ها استفاده می‌شود. سال‌هاست که در تحقیقات علمی فن‌آوری و پردازش مواد غذایی از هموژنایزر استفاده می‌کنند. شیر و خامه نمونه‌ای از محصولات خوراکی هستند که توسط هموژنایزر تهیه می‌شوند.

امولسیون ( Emulsifier )  یک نوع میکسر سرعت بالاست که از یک صفحه سوراخ کاری شده برای مخلوط کردن مواد استفاده می‌کند که در غیر این‌صورت ترکیب کردن بسیار دشوار خواهد بود.

همزن مایعات ( Agitator )  برای پردازش مواد با ویسکوزیته پایین مانند مایعات استفاده می‌شود. عمدتاً از این میکسر، به منظور تسریع و افزایش کیفیت در بخش فرایند تولید استفاده می‌شود و نمی‌تواند به تنهایی عمل اختلاط را انجام دهد. این همزن برای استفاده مواد سخت و چسبناک ایده آل نیست.

میکسر بچ  ( Batch Mixer) عمدتاً برای ترکیب مواد با زمان مختلف مخلوط شدن استفاده می‌شود. برای انجام این فرایند، میکسرها یک مقدار از مواد را مخلوط و سپس با مواد بعدی تعویض و یا دسته می‌کنند.

طراحی و ساخت میکسر صنعتی

در بسیاری از صنایع، میکسرها ماشین آلات بسیار مهمی هستند. از آن‌جا که اغلب، ترکیب کردن اولین گام در ساخت انواع محصولات است، از میکسرها در کسب و کارهای بسیاری استفاده می‌شود. از میکسرها در سطح گسترده‌ای در فرآیندها استفاده می‌شوند و با موادی سر و کار دارند که باید آن‌ها را به طور کامل شکسته و مخلوط کنند. بنابراین، باید قابل اعتماد بوده و از نظر کیفیت و دوام سطح قابل قبولی را داشته باشند.

این دستگاه‌ها باید با دقت و از مواد با کیفیت بالا ساخته شوند. همچنین می بایست فرایند تولید و مونتاژ قطعات، با کیفیت بالا اجرا شود. توصیه می‌شود مواد بکار برده شده در ساخت میکسر، مقاوم در برابر خوردگی و دارای سطح اصطکاک مناسبی باشند.

عامل مهم و اصلی دیگر در طراحی مهندسی یک میکسر،‏ طراحی تیغه و نیز انتخاب الکتروموتور با قدرت مناسب است. برخی از شرکت‌ها و صنایع نیاز به ویژگی‌های بالاتری نظیر سرعت بالای مخلوط کردن مواد برای میکسرها دارند که باید در پارامترهای طراحی لحاظ شود.


Call Now Buttonمشاوره